Архитектурно-строителна седмица 2021

Международна конференция, интериорните дизайнери и иновациите са акценти на събитията за строителството в петък, 18 юни

От 16 юни до 19 юни – Архитектурно-строителна седмица в Интер Експо Център

Събитието се организира от Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център, и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Експертите запознаха посетителите с дигиталната трансформация на строителния сектор в България, цифровия преход и кръговата икономика, разработването и интегрирането на софтуерни решения за нуждите на бранша. Сред специалистите, които се включиха в събитието са: Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, Любомир Пейновски – член на УС на Камара на строителите в България, Марияна Хамънова – изп. директор „CleanTech” Ltd, Бланка Чокаро Руис – проджект мениджър в EIT Manufacturing, Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, Димитър Копаров, директор на дирекция „Организационна политика“ на КСБ, Кристиян Христов от Веро Дигитъл Инфрастракшън, Иван Терзиев –„Ат Инженеринг 2000“, Иван Александров – управител на „Норакс“.

Паралелно присъстващите на Архитектурно-строителна седмица 2021 бяха запознати с какво е мястото на интериорния дизайнер в строителния процес в събитие, организирано от  Асоциация на интериорните дизайнери в България.

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представи експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“.

Възможностите на системите за Умен Дом бяха представени от Елко Еп България. От GREEN BUILD PROPERTY предфоставиха детайли за монолитното сухо строителство с кофражни блокчета с включена изолация на Basf. Идеите за възможностите за енергийно спестяване чрез интелигентно измерване на енергията бяха представени от Energomonitor Bulgaria.