Маси с един скулптурен крак

Стилни и артистични, масите с един скулптурен крак са любими на архитектите, дизайнерите и ценителите на красивите вещи. Изборът на подобна мебел за дома или за офиса изисква прецизност и вкус. Този вид маси не са подходящи за всеки интериор, но когато бъдат разположени на правилното място, те могат да се окажат изненадващо функционални и удобни.

В антрета, фоайета и малки пространства, които по принцип са трудни за декорация, масите с един скулптурен крак могат да се впишат чудесно, благодарение на масивния си силует и балансираните си линии. Предимство е усещането за пространство, което създават, а характерната им черта е, че често са по-тежки от масите с четири крака. Това важи с особена сила, когато основата е от мрамор, стомана, метал или масивно дърво.

Кръгла маса с един масивен крак може да бъде особено подходяща за пространството на кухнята. На сравнително малка площ около нея може да се оформи приятно кътче, подходящо за сутрешна закуска или пиене на кафе. Предимство е и възможността да приберете столовете под нея.

Ема Иванова