Закуска в леглото

текст: Миряна Малчева

Kупи Art Cuisine, предлага КARE.
Чаши Grandmas Flowers и Cool Dog, предлага KARE.

За перфектната закуска в леглото не е нужно много. И все пак, както в сладкарството, за да се постигне съвършенството, пропорциите трябва да се спазват до грам!

За целта, най-прецизно избираме подходящото време. Непреходните фаворити са събота, неделя и всеки неработен празник от календара. Първият елемент на нашата рецепта е някой с когото да споделим закуската в леглото, и за предпочитане да я приготви. След това, нещото, от което се нуждаем, е легло. По възможност голямо, удобно, красиво и уютно. Съществен тест дали изборът ни е подходящ е дали се чувстваме комфортно, както по дължина, така и по ширина и диагонал в него. Леглото трябва да е застлано с перфектното спално бельо. Освен да е чисто и свежо, то трябва да е изработено от висококачествени материали и с красив десен. По правило, романтиката трудно вирее сред щампи на жирафчета. Удобни, красиви възглавници, мека завивка, фин плат, докосващ съненото тяло.

Без значение дали е просто чаша кафе, или към нея има добавен уханен прясно изпечен кроасан или сандвич, закуската се поднася на табла. Отново деликатен момент, тъй като таблата трябва да е стабилна и да е приятна на допир, със заоблени ръбове (не забравяме, че закусващият е сънен). Няколко основни стъпки: кафето или чаят се сервират в ЛЮБИМАТА чаша. А храната – в подходяща, красива чинийка или купичка. Елемент, добавящ бонус точки, е миниатюрната вазичка със свежо цвете. Не става за храна, но привнася допълнителна романтика към преживяването.

Дървена кръгла табла, ИКEA

В края на краищата, независимо колко време е отнело, закуската е изядена. Въпросът е какво да правим с опустошената табла? Най-подходящо е да разполагаме с малка масичка или нощно шкафче, на което да положим остатъците от сутрешния пир, за да можем да се отдадем на други, вълнуващи и топли емоции с човека, с когото сме споделили закуската.

Спален комплект SOUL – дигитален принт върху сатен, предлага GALLLERATO