Цветът на 2023 от Dulux: Wild wonder

Да завърнем магията на природата у дома – това е посланието на цвета на 2023-та от Dulux. Марката описва нюанса Wild Wonder™ като „позитивен, искрящ тон, вдъхновен от природата, получен чрез смесване на мек златен нюанс с деликатно зелено“. Новият цвят на годината е избран и като символ на уюта.

„Хората търсят подкрепа, връзка, вдъхновение и баланс в днешния свят, и се гмуркат в чудесата на природата, за да ги намерят. Wild Wonder е позитивен, естествен тон, който, чрез връзката с природата, ни помага да се чувстваме по-добре в своите домове“, казват още от Dulux.

Боите на марката се срещат в четири специално съдадени палитри, които да пренесат цвета на годината Wild Wonder в интериора.

Палитрата Lush ни пренася сред горските багри. Зелено, кафяво и жълто оживяват в допълнение с цвета на годината.

Цветните комбинации в Buzz са вдъхновени от жизнеността на пролетна поляна. Разцъфващите полски цветя подаряват неповторимо настроение и контраст в интериора.

Палитрата Raw открива красотата в семплите цветове на суровите материали. Пшеница, канела или необятните нюанси на дървото в съчетание с Wild Wonder веднага създават асоциация с естествените тонове в природата.

Морският полъх веднага се долавя в комбинациите на Flow. Вълните, пясъкът и новият цвят на 2023-та придават характер на всяко помещение.

Wild Wonder е 20-тият поред цвят на годината на Dulux.