Архитектурно-строителна седмица 2020

Идеи за озеленяване – екологичното и естетическо решение за интериора и екстериора

Много идеи и системи ни представят участниците в юбилейното 20-о издание на изложение Архитектурно-строителна седмица

Екологичността и естетиката са два водещи елементи в строителството. Впечатляващи предложения за озеленяване на интериора и екстериора, съобразени с изискванията на клиента, ще бъдат сред акцентите на компаниите участници в международно изложение Архитектурно-строителна седмица 2020. Юбилейното 20-о издание на международния форум ще се проведе от 25 до 28 февруари и ще събере в Интер Експо Център над 200 участници от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др. Представяме някои от интересните идеи за озеленяване, които ще открием на фирмените щандове.

За интериорни стени на фоайета на бизнес сгради, хотели, обществени сгради и др., Ню Гарден представя система за вертикално озеленяване. Тя е положена в метална конструкция, а за изграждането ѝ са използвани водонепропускливи плоскости и геотекстил. Поливната система е автоматизирана, а растителността се отглежда по метода „хидропоника“. Чрез системата се повишава въздушната влажност в помещения с по-сух и застоял въздух и се осигурява шумоизолиране и прахозадържане. За заведения, хотели, спа зони, фитнес центрове, офиси, конферентни зали, фоайета, стълбища, брандиране и др., компанията представя озеленяване с мъх. Системата за вертикално озеленяване е подходяща и за интериора, и за екстериора, но е приложима при северни фасади или непряко ослънчени пространства. И тази система е разположена на метална конструкция, но отглеждането на мъха е изцяло чрез мъглуване и поддържане на въздушната влага.

bty

Често се сблъскваме с ограниченото пространство в офиса… Практични и лесни за реализиране идеи за вертикално озеленяване ще ни предложат специалистите от „Цветни идеи“. А за осигуряване на оптимални условия за растенията погледът ни ще привлекат продуктите в сектор „Озеленяване“. Сред тях са саксии от висококачествена пластмаса с двойно дъно и система за напояване. Те са дълготрайни, с UV резистентност на цветовете, които се вписват в най-различни интериорни решения в офиса, на терасата или в общите пространства. Те са здрави и леки, подходящи и за открити, и за закрити помещения.

Коркови стени и скандинавски мъх

Все по-предпочитан за интериора заради естетическите и техническите си качества, е скандинавският мъх. С неговата многоликова същност ще се запознаем на Архитектурно-строителна седмица. Сред основните му предимства са богатството от цветове, дългият живот и минималната необходимост от поддръжка – все качества, превръщащи го в подходящ избор за създаване на картини, фирмени лога, надписи и дори цели стени. Създавайки усещане за естествена среда в офиса, шоурума или ресторанта, стените от мъх поглъщат звука, не събират прах и не се нуждаят от почистване.

Цялостните ландшафтни проекти, залесяването, покривното и интериорното озеленяване и декоративните растения са акцент в представянето и на ФЛОРЕКС.

И какво още ни впечатли?

Ще Ви представим още едно екологично интериорно решение. Това е декоративната коркова 3D стена, която е приложима както за жилищни сгради, така и за офисни помещения. Представена от Forest Design and Architecture, корковата стена Virgin е съставена от листи естествена и твърда коркова дървесина. Освен с високите си естетически качества, продуктът впечатлява и с топлоизолационните си и акустични свойства.

Иновативно предложение ни дава и фирма БОЕЛ. Това е система от модулни елементи и тухли от масивна дървесина STEKO®. Разработена по швейцарска технология, тя предоставя здравина и дълговечност като на масивна сграда, съчетани с топлината и уюта на дървото. „Огромното предимство е изключителната бързина на изграждане на сгради със система STEKO® от 3 до 10 дни в зависимост от етажността“, коментират от компанията.

В най-мащабния си формат за последните десет години и на площ от 10 000 кв.м, през следващата седмица изложение Архитектурно-строителна седмица ще посрещне в Интер Експо Център строителния сектор. Стотиците брандове от над 200 компании, ще са достъпни за посетителите от 25 до 28 февруари. А дотогава – всеки може да се регистрира за свободно посещение на www.buildingweek.bg.