Геометрия на младостта

Този апартмент на млад мъж е забележителен с нестандартните решения на също толкова младия дизайнер

интериорен дизайн: Христо Тосков Nero Interior Studio, тел. 0898 65 04 30
дизайнер: Христо Тосков
Nero Interior Studio
тел. 0898 65 04 30

Може би заради близката си възраст двамата бързо открили какво искат да постигнат в новото жилище. Желанието на собственика да живее в различен от стандартните апартаменти провокирало автора на интериора. Няколко срещи били достатъчни на Христо Тосков, за да усети посоката и да започне да надгражда представата на собственика за дома му. Всъщност самият той признава, че държи да проектира нестандартни, стилни и отличаващи се интериори, като най-важното е да вникне детайлно в желанието на клиента.

И така първо определя белезите на мъжкото жилище, които ще разработва – цветовете, детайлите в таваните и в ламперията на стените, в суровостта на мазилките. Геометрията на отделните елементи също подхожда на мъжкото ежедневие. Събрани всички в един премерен синхрон, те носят усещането за лукс. Общото дневно пространство е разделено на трапезария и хол от ефектна камина с биоетанол. Така визуално се получават две самостоятелни помещения, а пламъкът на камината се вижда и от двете страни. Различното решение на Христо Тосков е в създаването на елементите на лампериите в дневната и спалнята. Първата е в светло дърво с триъгълници. Получената визия върху цялата стена допада на собственика като характерен акцент. Цветът и геометрията на ламперията в спалнята са съобразени с интимността на помещението. И над едната, и над другата ламперия дизайнерът е предвидил специално осветление, което подчертава релефа и геометрията им.

Принос към мъжкото звучене на интериора има и мазилката в коридора. Нейният релеф е по проект на Христо Тосков, а изпълнението е на група млади художници. Идеята на дизайнера е с получените диагонали на мазилката да се увеличи визуално пространството в коридора, въпреки тъмния й цвят. Обзавеждането изцяло е съобразено с нуждите на един млад мъж. Корпусната мебел и спалнята са изработени по поръчка. Специално за този апартамент са проектирани и изработени и диваните от New Domus Sofa. Те са с пълнеж от мемори пяна и силикон. Спалното бельо на Fazzini е от Gallerato. Стилните аксесоари са от Zebra Home.

текст: Виктория Дишкова
снимки: Асен Балабанов