Ламинат с визия на дърво

През 2017 година, на пазара за ламинат продължава да доминира тенденцията на натурални, дървесни визии. Цветовите решения са в светли тонове – за предпочитане е подът да е светъл, сив и избелен. Най-популярни са уголемените елементи, при някои производители размерите достигат до 2м дължина и 40см ширина. А във форматно отношение, разбира се, най-търсен е ламинат с визия на дюшеме. Особеното е, че за разлика от преди, дъската задължително трябва да бъде оформена с фаска от четирите страни и се предпочита повърхностите да са по-естествени, т.е. по-грапави, с леко изразен релеф.

Ако сте готови да обновите дома си, знаете, че промяната започва от пода, основата на вашето жилище. Подът задава тона и насоката на всичко друго, което искате да обновите. Добре е да изберете такива модни  тенденции, които няма да са демоде в близките години. За щастие, модата при подовите настилки не се  сменя със скоростта на модата в облеклата, но сме в период на развитие, благодарение на напредването на  технологиите. Днес ламинатът е по-силен от всякога, с изключително реалистичен вид, по-достъпен, по-лесен за монтаж, по-дълготраен и лесен за поддръжка. Mотивите са реалистични, екзотични, винтидж и каквито си пожелаете.

Ламинираният под продължава да подобрява представянето и вида си. Най-популярните ламели ще продължат да имитират дървените подове, във всякакви цветове и размери.

Ламинат Wild Mesquite от ДОМКО

Текст: Кристина Стелмаховска