HEIMTEXTIL 2018: чувствaй се добре, живей и рaботи здрaвословно

Тази година, между 9 и 12 януари, отново се състоя най-голямото изложение за интериорен и екстериорен текстил в Франкфурт, Германия. А събитието събра 2975 изложители от цял свят представиха най-новите си колекции, цветови и текстурни предложния и очертаха най-новите тенденции при текстила за следващата година.

Фокусът на Heimtextil 2018 пада върху решения за по-здравословна среда на живот, под мотото “Бъдещето ни е урбанистично”, хората трябва да се чувстват добре и естествено у дома и на работното си място. Тенденцията Хюга, стремежът към просто и хармонично, щастливо съществуване и нейните вариации, намериха израз в търсенията за хармония между цвят и стил.

Водещите тенденции при текстила са по-разнообразни и впечатляващи от всякога, а производителите вече откликват на търсенията с впечатляващите си дизайнерски колекции. Пастелни тонове с акцент в лилаво, пудра цветове в комбинация с предимно светли естествени материали създават усещане за спокойствие и уют. Цветовата палитра варира в деликатно розово, люляково и коралово розово, пясъчно и сиво, прозрачен аквамарин. Тези меки цветове са подчертани с изчистени линии и кадифени текстури. Спокойната хармония на тонове и структура се гарнира от цветови бликове в ментово зелено, боровинка и наситено розово, създавайки усещането за свежест и жизненост. Като водещ цвят на 2018г., лилавото също присъства от вариациите си в цвят лавандула до наситено и вибриращо тъмно лилаво.

Прочетете повече в бр.109.

Tango sofa in aurora fuchsia by Matthew Williamson
Heimtextil 2018 trends
Rubelli, Sound collection

Текст: Миряна Малчева