Медни отблясъци

Злато, сребро, инокс – независимо къде у дома присъстват, те се редуват върху стълбицата на фаворитите на  интериорните дизайнери. Златния медал спечели медта.

Две години по-късно
Всъщност борбата за първото място медта води от две години. Сега, обаче, постигна пиковата си слава.  Разбира се, предпочитанията са топлият меден отблясък да е по-скоро в аксесоарите, лампите, съдовете. Но по-смелите автори предлагат дори мебели от мед. Факт е, че освен като модерна окраска, медта има още  сериозно значение и като строителен материал, и като материал за създаване на художествени  произведения.

Нестандартни съчетания
Освен безспорната си естетика, медта има и още едно предимство – много добре се съчетава с други  материали, особено с естествените – дърво, камък, стъкло, тухла. Благодарение на това практически може да участва в различни стилове – класически, винтидж, градски, индустриален…

Медта общува със земните цветове
Грандиозното завръщане на медта бе подпомогнато и от тенденцията напоследък да се уважават и предпочитат тоновете от земната палитра – на глината, на есенните листа, на топлите слънчеви отблясъци.

Нищо ново под слънцето
Всъщност периодичното завръщане на медта в интериора не е случайно. Качествата на метала са открити за дома векове назад. Тогава той и другите му благородни събратя са помагали за отразяване на естествената светлина през деня. Вечер, изкуствено осветени, създават лукс и шик.

текст: Виктория Дишкова