Тенденции при диваните

Италианските дизайнери са утвърдените крале на меката мебел, а диванът е кралят във вашия дом. Изберете  го така,че заслужената почивка след напрегнатия работен ден да носи този емоционален релакс,  който да зарежда с енергия за следващия пълноценен и успешен ден. Не случайно дизайнерите диктуват  модата при диваните, налагат тенденциите и интериорните трендове. Италианският диван не е просто  мебел, а стил на живот.

При избора на диван за вашия дом те предпочитат спокойните и  хармонични естествени цветове като пясъчно, бежово, слонова кост и  кафяво, вместо уморяващи очите пъстри и ярки десени. Освен това, меката мебел, облечена в тези сдържани и природни цветове, се вписва много по-успешно в интериора.

Така за разлика от екстравагантните приумици, новият диван ще запази за  дълго своята привлекателност и ще му се наслаждавате в продължение на  години.

Друга тенденция са подвижните облегалки, подглавниците и  подлакътниците, за да могат във всеки един момент да се превърнат от диван в спалня или лежанка. Така те остават с изчистен дизайн и подхождат както  на класически интериор, така и на модерен.

Когато говорим за диван, вече не си представяме само мека мебел, поставена плътно до стената, а се  замисляме за актуалните островни варианти, които се поставят по средата на дневната. Те нямат лице и гръб, а са еднакво впечатляващи от всички страни и предоставят възможността да се разнообразите визията на помещението само с една промяна в позицията му.

Flexform от NIDO

текст: Мариела Дюлгерова, дизайнер за мебелна къща NIDO