Като на кино

Казват, че домът е крепост, но когато е и работно място, той трябва да е изграден от вдъхновяващи творчеството детайли. В тези 90 кв. м ще живее и твори млад филмов режисьор. И може би тук ще се родят бъдещи родни шедьоври. Затова и вдъхновението на дизайнера е да ги насити с подходящи елементи, да внуши динамика и съвременен дизайн. Колкото изчистени и деликатно решени да са, дневната, спалнята, кабинетът, банята и тоалетната имат свои акценти.

Николета Кръстева – Extravagance Design

Обособеният малък коридор е преход между помещенията, но е отворен към дневната. Огледалната врата на гардероба разширява оптически иначе тясното антре. В частта му към всекидневната са разположени полици, които имат и практическа, и декоративна роля. Стените в коридора са с дървесна ламперия. Тапетните врати към санитарните помещения остават незабележими. Цялото жилище е решено в топли, земни цветове и нюанси, а повърхностите са по-груби, ефектни и релефни – бетонът и тухлите са един от акцентите. Силен акцент е и синята кухня, която внася разнообразие в иначе топлата атмосфера. Заради ограниченото пространство дизайнерът проектира обединени в едно трапезарна маса и кухненски остров. Тук интересна хрумка е кракът на масата – кашпа с бамбукови пръчки. Всъщност по този начин се постига и сепариране на трапезарния кът от входното пространство. А кашпата е на колелца, за да може масата за хранене да се изтегли и увеличи при нужда. За плот на кухнята и острова е използван елегантен технически камък Silstone.

Коридорът е отворен към дневната. Връзката с нея са полиците с функция и като декорация. Синият цвят на кухнята е специален акцент.
Комфортният диван, проектиран върху тухлената стена, заема по-голямата част от всекидневната. За повече атмосфера диодно осветление в син цвят осветява завесите и ТВ модула.
Спалнята

Текст: Василена Йовкова
Интериор: Николета Кръстева
Снимки: Ники Динов

Вижте и останалата част от този уютен дом в бр.107.