Цялото пернато царство

След като “украсихме” домовете си с така модерните преди няколко години цветя, след като “пуснахме” на воля да летят пеперуди, е време да действаме с размах!

Внимание, в интериора властва, една нова, още по-шарена и пъстра тенденция.

Още тази пролет птиците долетяха и накацаха по всички елементи на интериора – тапети и текстил, лампи и аксесоари, и с всеки изминал месец, те се умножават.

Дизайнерите са запленени от райското разнообразие от птичи пера и силуети, с които могат да украсят на практика всичко. Не зависимо дали са снимки на птици, детайлни рисунки или просто концептуални интерпретации, пернатите предоставят огромно разнообразие от цветове и настроение.

Тепет на Верде Интериори
Escape – тапет за баня на Верде Интериори

Декорирането на дома с птици е продължение на тенденцията да се обединяват пространствата. Това е един лесен начин да се покани природа в жилището, да се постигне хармония с околната среда, като се неутрализира стерилния градски начин на живот. Въпрос на лично творчество и усещане е къде те ще “накацат” – по декоративните възглавници на дивана или направо ще превърнат дома в райска градина.

Икеа

Ключът към създаването на перфектното пространство е да бъдем смели, но умерени. Ако изборът е ярък тапет с големи декорации, поставете го в голямо помещение, а не в кухнята. За там добрият избор са въздушни, деликатни мотиви, с по-модерно излъчване.

Чудесно решение е да не си избирате да поставите на стената цяла гъска, а само едно перце.

Перата са друг много актуален тренд. Декорирането с тях е много по-лесно, реещите се пера по пердетата или стените дават усещане за въздушност и пространство, изключително подходящи за по-малки жилища обзаведени в модерен стил.

Италкерамик

 

Останалата част от текста и много интересни идеи можете да видите в брой 106 на списанието.