Красиво, благородно, загадъчно – датско синьо

Датчаните имат усет как да използват сините нюанси. Всъщност, когато говорим за интериорна естетика, те са царете на този цвят. Дори си има име – Датско синьо. Дълбок, наситен, интригуващ, този цвят може да превърне всяко помещение в уникално, със собствен характер и атмосфера. Ако се чувствате смели да експериментирате и искате спокоен, уютен ефект, заложете на Датското синьо. Подходящ за стени в помещения с високи тавани, като акцент на мебел в интериора, а защо не и на пода, този цвят с богата душевност има много да разкаже.

Диван модел BLOW в прекрасен син цвят, на Alivar предлага Верде Интериори
Стол в датско синьо на италианския бранд Miniforms предлага DaDa Project Studio

Когато говорим за декориране на жилището, избраният цвят трябва да изглежда добре и красив не само на цветовата палитра, но да се вписва добре в интериора, да е актуален и вълнуващ за дълъг период от време. Датското синьо е именно такъв устойчив на годините нюанс, който притежава качества като дълбочина и независимост от модните тенденции, променящи се отново и отново. Една непреходна класика, пресъздаващата специфичната атмосфера и начин на живот на Скандинавската култура.

Tирбушон от Enikom M
Модерна, изискана, удобна са само някои от характеристиките на новата серия аксесоари за баня MARTINA на италианската фабрика GEDY. Тя съчетава модерен дизайн и изчистени форми, а загадъчния маслено син цвят, добавя още лук към визията й. Предлага БАНЯ СТИЛ
Висококачествено спално бельо от Домко

Разгледайте и другите ни дизайнерски предложения в датско синьо в бр.107.

текст: Миряна Малчева