Ambiente – бъдещата дефиниция за красота

И тази година най-голямото изложение за потребителски стоки Ambiente заинтригува цял свят с прогнозите си за най-актуалните тенденции в областта на хранене, живот и подаръци. От 9 до 13 февруари в изложбения
център във Франкфурт ще бъдат представени най-красивите и най-идейните стоки, превръщайки изложението във феерия от красота и стил.

Ambiente – the Show
Frankfurt 9-13.02.2018

За 2018 водещите дизайнери от Stilbüro bora.herke.palmisano за пореден път обобщават актуалните тенденции, които ще вълнуват потребителите в световен мащаб. Държавата, поканена за партньор на Ambiente 2018, е Холандия, а водещият дизайнер Робърт Бронвасер ще бъде куратор на изложбената част.

За първи път официалната пресконференция бе проведена в България и на нея бяха представени четирите стилистични тенденции на изложението – Modest regenerations, Colourful intentions, Technological emotions, Opulent narrations. Обединени в традиционните стилистични колажи, продуктите, подбрани като образци на новите тенденции, представят дизайнерските търсения, международните влияния и модерния начин на живот за следващата година.

Modest regenerations
Тази тенденция комбинира съвременния индустриален шик с класическата простота и уют на традиционния начин на живот. Подборът е фокусиран върху материалите – различни видове дървесина, бамбук, ковано желязо, чугун, камък и керамика. Дълготрайни материали, използвани традиционно в интериора през вековете, които притежават специфичното свойство да стареят красиво.

Прочете и за останалите стилистични тенденции на изложението в бр.107.

текст: Миряна Малчева