Тъмни тонове в спалнята – тенденция и през 2018

Aко отминалата година донесе някаква отчетлива тенденция, която да продължи и през новата 2018-а, то тя е свързана с избора на тъмни, натурални или земни цветове за интериора. Модната вълна на по-приглушени нюанси абсолютно доминираше в колекциите на водещите мебелни компании през цялата година, но особено ясно се забеляза тенденцията към тъмни тонове в спалнята, където е въпрос на въображение и вкус да се загърбят традиционните светли цветове с преобладаващо бяло.

Спалня на крачета модел Bed One oт Dall’Agnese, предлага DADA PROJECT STUDIO

В известен смисъл спалнята е най-интимното помещение у дома, място, където да останем сами със себе си или с любимия човек, затова и най-важното е дизайнът и изборът на цветове да са съобразени със собствените ни нужди и вкусове.

Но със сигурност е добре да се избягват крещящите нюанси при обзавеждането, защото показността в това помещение много лесно може да премине границата на добрия вкус. Претрупването с мебели също не е подходящо, точно както и прекаляването с твърде различни цветови комбинации.

Тенденцията при избора на легла, текстил, пердета, спално бельо, тапети и настилки варира между варианти в датско синьо, светло и по-тъмно сиво, масленозелено, наситено лилаво и всички оттенъци на черното.

Легло GEM от Bside, предлага VERDE INTERIORI
Стилна черна спалня Intense с тънки „въздушни” крачета, предлага GAUTIER

текст: Ема Иванова

Четете още за тенденциите при спалните в тъмни тонове в брой 108.