Домът е това, на което го научите

текст: Надя Тороманова

Толкова много неща в ежедневието ни са „смарт“, така че логично е да пренесем всички тези технологии и в управлението на дома ни. Тъй като иновациите препускат в луда надпревара за удобство, футуристичност и персонализация, нищо чудно след време да се почувстваме като Том Круз пред онзи екран в Minority Report.

Представете си, че се прибирате вкъщи – първото, което ще ви посрещне, освен, може би, кучето, са сензорите за движение, които са интегрирани в системата ви за охрана. Те могат да разпознаят лицето, гласа, отпечатъците ви, за да ви отворят, без да трябва да търсите ключовете. Освен това, връзката с умния ви телефон, ще позволява да гледате на видео всеки доближил се до имота ви. Можете да задействате алармата от разстояние, може да говорите с посетителя от разстояние, а може и просто да хвърляте по един поглед какво се случва в двора, докато си почивате с коктейл на плажа.

А сега си представете, че както си седите на плажа, ви се обажда съседът отдолу и ви казва, че сте го наводнили. Случват се такива неща, но вие безстрашно и уверено отваряте приложението, което ви свързва с контролер, закачен за главния кран у вас и, само с един клик, затваряте крана. Можете да си довършите спокойно отпуската.

Даже си представете, че решавате да я удължите с някой друг ден… (останалото прочете в бр.109)

GROHE SENSE е интелигентен воден сензор, който следи за наводнения в дома ви, чрез мониторинг на температурата и влажността на въздуха и ви предупреждава, ако нивата станат много високи или твърде ниски, в сравнение с предварително въведените нива.
Безплатното приложение Yummly работи със и без смарт хладилник и печка и предлага вкусни и здравословни рецепти на базата на продуктите с които разполагате.