Хоби стая или кабинет за нея?

Инж.диз. Захарина Петрова
Арт Студио Зи ООД

Мечтата за собствено кътче в дома никога няма да напусне работещата жена. на нея често й се налага да носи работа вкъщи или просто иска да се посвети на своето хоби. Трудно обаче може да се отдели цяла стая за лични цели, било то домашен офис, или пък хоби стая. но нека с повечко креативност да насочим поглед към някой малък кът, който още не е обособен. 

Килерът, пространството под стълбите, гаражът, а защо не балконът, или пък домашен офис в шкаф. Може да се обособи кът в дневната, спалнята, кухнята или в антрето. Минималното пространство, в което може да се побере едно работно място с всички необходими за целта вещи, е изключително малко – едва 1 кв. м. Така че не е нужно да чакате, а развихрете своята креативност.

Полици във височина, декорация, зеленина, кутии за съхранение с точни размери – нищо повече или по-малко, а точно толкова, колкото е необходимо. И най-хубавото – това място ще използвате и подреждате единствено и само вие, превръщайки го във вашия личен оазис! При оформянето на този кът обърнете внимание и помислете за осветлението, от което ще имате нужда така, че то да отговаря на дейността, за която е предназначено. Друг важен детайл е столът, на който се предполага, че ще прекарвате дълго време. За четене може да използвате красиво кресло или фотьойл в близост до прозорец така, че в паузите за размисъл да се наслаждавате на света отвън.

Опитайте се този кът да се впише стилово с околното пространство. Нека не бъде самоцел. И все пак, при добра организация, работата може да бъде свършена там, където є е мястото – в офиса. А у дома да се насладите на хобито си и любимите ви хора!