Изкуство на стената

2017 е годината на тапетите! Сякаш производителите са се наговорили да се надпреварват, предлагайки все по-интересни десени и цветови палитри. Но кои са най-горещите тенденции за 2017?

ВЕРДЕ ИНТЕРИОРИ представя колекцията тапети Tropical Mornings на London Art с тропически и екзотични мотиви.

Разнообразието на шарки с геометрични форми звучи като реверанс към шикозните ретро тенденции на 70-те и 80-те години на ХХ век. Тези мотиви прекрасно се съчетават с пастелни палитри и метални отблясъци – златото е интригуващ нов елемент, който вече се налага и в декорацията на стената. Модата на природни мотиви набира нови сили, като този път не залага на изчистени дигитални форми, а възражда духа на големите изследователи и откриватели, описващи непознатото разнообразие на флората и фауната чрез детайлни рисунки със суха игла. Новите модели тапети на водещите производители успешно могат да задоволят всеки вкус, като превърнат всяка стена в произведение на изкуството.

Обогатена продуктова гама на тапети, с добавени колекции на английската марка OhPopsi, проектирани и изработени в Обединеното кралство. Предлага СТИЛСТРОЙ ТРЕЙДИНГ
„Енергия и настроение” тапети от ДОМКО. Цветовете са ярки и са заредени с настроение. Комбинират се бонбонени цветове със студени нюанси. Правят се смели съчетания като жълто със синьо и зелено, както и тюркоаз с розово.
Тапет Flamboyant на Inkiostro Bianco със съвременна интерпретация на флорални мотиви, предлага Nido.

текст: Миряна Малчева

Разгледайте и останалите оригинални идеи да се развихрите по стените в бр.104.