Нежното сърце от стомана на Тайван

В сърцето на Гаосюн, Югозападен Тайван, интериорното студио HAO Design създава прекрасен модерен апартамент за семейство с малка дъщеря, обединявайки в едно силно различаващите се стилови предпочитания на възрастните. Циментови покрития, естествена тонирана дървесина и японски изчистен минимализъм са обединени в един цялостен проект, с реверанс към класиката и ултра модерното.

www.haodesign.tw

Първоначално двойката има много различия във вижданията си за новия дом. Съпругът, инженер, е силно увлечен по металните елементи и модерните индустриални интериори. Съпругата е стюардеса, с нежен характер, почитател на азиатската култура и японския минимализъм. Тя мечтае за изчистен дом с елементи, изпълнени със скандинавска прецизност. За да постигнат усещане в интериора, което да отговаря на вкусовете на бъдещите собственици, HAO Design залагат на неутралните тъмни нюанси на сивото и черното. Ефектът е постигнат с гранитогрес, груби стенни покрития от микроцимент и дървесина в черно, с подчертан релефен фладер. За акцент на индустриалния стил, сервизните и електрическите инсталации в апартамента остават открити, а мебелите са от дърво и стомана, със завършващи елементи от метал.

Вижта какво още е направил дизайнерският екип в този красив проект в брой 108.

До вратата е разположена открита закачалка от стомана, която позволява лесен достъп и същевременно позволява аранжирането на вещите като декорация

Изглед към спалнята в японски стил. Дизайнерите са решили да пропуснат шкафовете за съхранение в помещението, като по този начин запазват мебелировката минималистична.

текст: Миряна Малчева

Фотограф: Hey!Cheese