Трансформация две в едно

Младо семейство използва възможността да обедини два апартамента в името на създаване на пространство според нуждите му. След пълна реконструкция то се сдобива с жилище, което напълно отговаря на представите за техен желан и харесван дом. Собственичката, дизайнерката Никол Андонова и Аделина Ангелова от мебелна фирма CHUCHULINE правят възможен този елегантен проект. Стилният дизайн разчита на умело съчетани цветове и материали, на визията за модерност, на предразполагащ уют и спокойствие.

Усещането за среща с нещо различно посреща още в обширното бяло входно пространство. Специален акцент тук са вратите от МДФ с характерната 3D шарка, вграденият гардероб и паркетът от орехово дърво.

Ако продължим разходката в отделните пространства, попадаме в кухнята. Особената плетеница върху вратите на шкафовете са запазена марка на мебелната фирма. Каменният работен плот и характерният цвят на ореха в мебелите, пода и тавана участват в сполучлива комбинация със сиво в различни нюанси и ябълковозелено в аксесоарите. Класа придават електроуредите на Kuppersbusch. Нестандартно решеният дървен таван общува с оригинално осветление.

Логичен преход между кухнята и дневната е трапезарният кът. Отново ябълковозелено – този път се появява в стъклената правоъгълна маса. „Каменната” текстура на стената от своя страна също допринася за сепариране на мястото за хранене. Наподобяваща капчици кристал, лампата над масата оправдава вниманието, което дизайнерите отдават на осветлението и в тази важна зона.

Мебелировката в просторния хол е пестелива, но за сметка на това внимателно подбрана. За комфорта са достатъчни удобният и функционален италиански диван, пуфът и ниската холна масичка с неправилни, меки форми. Тук към основните орех, сиво и зелено за разкош и свежест е добавено жълто. Осветление е локално и централно – лампионът и полилеят повтарят кристалните капки от лампата в трапезарията.

Най-трудното за решаване пространство в един апартамент – спалнята, тук се ползва с привилегия. Родителската стая всъщност обединява бившите кухня и хол на единия от двата обединени апартамента. Така че тук простор не липсва и грижите по функционалното решение отпадат. Но затова пък идеите, оригинални и нестандартни, са на преден план. Освен голямото легло, правено по поръчка, впечатлява кубът. Всъщност това е вграденото в обема на разточително голямата спалня гардеробно помещение. Осветлението е подобаващо интимно с висящите лампи от двете страни на спалнята.

Стаята на най-младия в семейството е мечта за всеки малчуган. Двете легла имат и втори етаж – почти като детски мезонет. Горното ниво е предвидено за игра. До приказните къщички с пързалка водят стъпала – шкафчета. А дъската за рисуване, къщичките за птици, стилизираното дърво върху вратите на гардероба превръщат стаята във вълшебен детски свят. Двете бани – към спалнята и детската стая, са разпознаваеми. Родителската е в по-тъмни тонове, стилна и елегантна. Детската е светла и очарователна с артистично аранжирани плочки и огледала.

Текст: Веселина Филипова
Снимки: CHUCHULINE