Тържествена еклектика с цвят на бургундското вино

Експлозията на цветове и материали, съчетана с фина комбинация от мебели и аксесоари, които напомнят  70-те години на миналия век, създават визуалния образ на този апартамент от 260 кв. м в Сао Пауло. Подбраните текстури, белият и бургундският цвят определят облика на дома, като защитават идеята на арх. Револо, който е убеден, че луксът преди всичко е комфорт.

Някога тъмното и разделено пространство след преустройство се превръща в дом с изобилна светлина и много артистизъм. Авторът на интериора се впуска в игра с еклектиката, която малцина други са готови да предложат и успешно да защитят. Смесицата на стилове предлага известна носталгия, но и носи естетическо удоволствие от допира с различни стилове. На едно място ефектно са събрани френски фотьойл, диван, модел от 60-те години на миналия век, а златните елементи, характерни за 70-те години на ХХ в. общуват с модерните линии в част от меката мебел и аксесоарите. Еклектиката е видима и в предметите и декорацията, в текстурите и финишите, преминаващи от традиционния до модерния стил. Стъкло „Мурано”, цветно стъкло, керамика, мед и сребро правят общуването на различни стилове естествено и галещо окото.

Мечтата на собственика, когато потърсил талантливия архитект, била да има театрален дом. Затова и силният бургундски цвят става отправна точка при разработването на този проект. Елитарната изисканост на кралския цвят изразява още тържественост и зрялост. В тази връзка впечатляващ акцент е текстилът Shantung Bordo, използван не само в отделни мебели и аксесоари, но и върху стената в дневната като фон на обзавеждането. За да се усили ефектът на бургундското, архитектът добавя нюанси на зелено и синьо, а диванът в дневната е изцяло бял. Разточителните аксесоари от цветно стъкло, стъкло Мурано, мед, сребро, злато са акцент в дома.

Луксът е създаден с игра в комбинирането на заемки от емблематични мебели, архитектурни елементи и декорация
Луксът е създаден с игра в комбинирането на заемки от емблематични мебели, архитектурни елементи и декорация.
Разточителните аксесоари от цветно стъкло, стъкло Мурано, мед, сребро, злато са акцент в дома.
Разточителните аксесоари от цветно стъкло, стъкло Мурано, мед, сребро, злато са акцент в дома.
Банята е решена в спокойна гама. Пространството позволява да се развие двойна мивка с голямо огледало.
Банята е решена в спокойна гама. Пространството позволява да се развие двойна мивка с голямо огледало.

Интериор: Diego Revollo

http://www.diegorevollo.com.br

contato@diegorevollo.com.br

Снимки: Alain Brugier

Текст: Василена Йовкова

Прочетете още за този красив далечен интериор в бр.110.