DT1H Лъмбър мен в Киев

Игор Сиротов живее и работи в Киев. Завършил е Архитектурния факултет на Киевския национален университет по строителство и архитектура през 2010 г. Още като студент основава Студио Sirotov Architects. През 2013-2014 г. работи като дизайнер за полското студио KUOO Architects. Разработва множество проекти не само в Киев и Украйна. Работата му е подчинена на кредото му – функционалност и пространство. Според него интериорът трябва да е ергономичен, пълен със светлина и въздух. Предпочита дискретен и рафиниран минимализъм, както и ахроматични цветови комбинации.

www.facebook.com/igorsirotovdesign
project: igorsirotov.com/projects/dt1house1/

Съобразявайки се с бита на обитателя, авторът на интериора избира изцяло затворена кухня. Освен традиционно скритите шкафове и чекмеджета, невидими за погледа, когато не са необходими, остават гърбът над долния ред мебели, смесителят за вода и аспираторът. В потайни места са прибрани и дребните кухненски електроуреди. Видими остават само стъклокерамичният плот и мивката, но те са толкова елегантни, че не нарушават идеята за „невидимост“.

Функционалността на дневната е защитена и от разтегателната маса, както и от оскъдното присъствие на корпусни мебели и каквито и да било аксесоари. В защита на идеята си за минимализъм и елегантност Сиротов избягва всякакъв обков на мебелите. Придържайки се към идеята, заложена в проекта, авторът на интериора избира два основни цвята – на естествено дърво и черно, и три основни материала – стъкло, метал и дърво.

Банята е колкото практична, толкова и артистична. Прецизно избраното оборудване играе специална роля. Линеарните мебели, мивка и вана внасят спокойствието, необходимо на натоварен с работа градски мъж. Акцент е стената с актуалния за годината рисунък.

В черно и дърво е и спалнята. Леглото, изработено по поръчка, е модерен вариант на балдахин и е издигнато на невисок подиум. Така се отделя от останалата част на стаята – мястото с малък диван за релакс и зоната за работа.Спалнята е с напълно интегрирана система за домашно кино.

Интериор: Игор Сиротов
Фотограф: Александър Ангеловски
Текст: Виктория Дишкова