Азиатска линия в европейски стил

Осъщественият проект се намира в центъра на град Тайчунг, Тайван, който се оформя като бързо разрастващ се жилищен квартал с хубава гледка и естествено осветление.

Оригиналната трапезарна маса с масивен дървен плот е акцентът в общото пространство

Цялостната концепция на интериора от 180 кв. м е съобразена със семейния бит на собствениците. Прибирайки се вкъщи, ги посреща разгърнато пространство от входа до балкона, за което помага и нарочно монтирано огледало. В същото време сцени от градската среда пренасят ежедневието и в дома като част от живота им.
Собствениците настоятелно изисквали дизайнът да се фокусира върху създаването на живи интериорни пространства, които позволяват на семейството да се наслади на времето, прекарано заедно.

И заедно с това да се обособят отделни зони за кабинет, място за четене, социални контакти и почивка. За да създадат търсеното спокойствие, но и удобства за работа, избират масивно дърво и кожа, комбинирани с пъстри живописни италиански мебели и стена в тон естествен мрамор като контрастни елементи, които да конструират по- жизнена атмосфера. Неутралният като цвят под е фон за мебелите с характер.

Работният кът в основната спалня

Останалите снимки и целия текст можете да видите в новия брой 106 на списанието.

текст: Василена Йовкова