Сладък живот край басейна

Проектът за тази топла и фина къща се основава на искрените мечти на собственика д-р Ръсел Говъндър. Той си представя бъдещия си дом така: „Преди шест години се преместихме в тази наша къща. От самото начало се влюбихме в „домашното” й настроение. Но и веднага си дадохме сметка, че ни чака много работа. Това беше едновременно вълнуващо, но и изнервящо преживяване, очаквахме емоцията по овладяването на хаоса при преустройството на къщата. Вълнувахме се от срещата с дизайнера Хано, на когото разчитахме да се съобрази с нашите идеи и преживявания след обитаването от няколко години. Имахме усещане и визия за това, което трябва да се промени, но не знаехме как ще се случи всичко. Тогава дойде вдъхновението Хано, който сприятели нашите идеи за щастлив и топъл дом с неговите модерни, свежи и съвременни виждания.”

onnahdesign.co.za
hannodeswardt@gmail.com

Първоначалната дизайнерска задача е да се създаде голяма, ярка централна зона с отворен план. Основният фокус трябва да се концентрира около красива кухня и открито жилищно пространство с лесен преход отвън навътре. Част от мечтите е да се добави басейн в задния двор и да се разруши външната сграда в двора. Хано успешно я спасява и я превръща в павилион , обслужващ басейна. Както във всяко семейство, и в това жената има думата за кухнята. А тя е много важна, защото съпругата на д-р Шетил, Нана, има свой сладкарски и хлебарски бизнес. Така че за нея неоспорим факт е да има кухня, отговаряща на професионалните й изисквания. Кухнята е и отворена към всички останали зони, за да бъде част от жилищното пространство. Свързана е пряко с новосъздадената телевизионна зала – все пак храната върви с  визуалните удоволствия…

В името на комфорта в основната спалня е изградена отделна баня. И тъй като интериорът е заварен доста тъмен и невдъхновяващ, дизайнерът обръща сериозна внимание на дограмата. Затова актуализира тази важна част от дома с алуминиев профил и мазилка.

След презентациите на Power Point обсъжданията на подробностите продължават – разглеждат се неколкократно и накрая се постига нещо повече от първоначалния проект. Защото по време на работа двете страни взаимно коментират вижданията си, съобразяват се с другата страна. И в крайна сметка всички са доволни – едните, че са намерили професионалист, а той, че е открил решителни и уверени клиенти с доверие към предложенията му.

Накрая е толкова възнаграждаващо да знаеш, че хората, за които и с които си работил, са щастливи в своята почти „нова” къща и този добър дизайн може действително да подобри начина им на живот.

От първия ден, в който Хано се запознава с двойката, усеща прекрасното им спокойствие и любезност в домакинството. Това е основният източник на вдъхновение за него- да създаде щастлив дом за тях и за двата им лабрадора. Дом, спокоен и събран функционално и визуално с жива среда, която не преобладава, но е стилна, практична и е празник на окото.

Хано е квалифициран архитект и моден дизайнер с голяма страст към вътрешната архитектура и дизайна като цяло. За него сливането на архитектурата и модата води до иновативни дизайнерски решения, които не само предизвикват конвенционално мислене, но и предоставят алтернативен подход. Често се отнася към себе си като към естетически „терорист”, решен да спечели войната, за да създаде по-красив свят чрез принципите на звуковия дизайн. Намира своя мир във функционален, но и иновативен дизайн, като гарантира правилния мащаб, обем и пропорции чрез определяне на подходящи материали, изискващи здрави конструктивни методи и прилагане на „небесни” детайли. „Бог е в детайлите” в края на краищата.

За Хано, както и в модата, архитектурата и интериорът са свързани със създаването на най-подходящия силует, съобразен с нуждите на клиента и в хармония с неговите усещания и виждания. Всички тези дисциплини забавляват и пресъздават прекрасните слоеве на структурата, текстурата и детайлите. Като професионалист се стреми да изпълни изискванията на всички нива и да гарантира продукт с най-удобната и най-вече безценна форма.

 

текст: Василена Йовкова
фотограф: Mathew Van Niekerk
дизайн: Hanno de Swardt