Особености на текстила за външна употреба

Албена Дочева
Генерален мениджър
Велекс

Като експерти в областта на текстила ние винаги препоръчваме на нашите клиенти да използват специализиран текстил за външна употреба. Подходящ е за изработване на мебели, шезлонги, декоративни възглавници, пуфове и други изделия, които са изложени на външни атмосферни влияния.

Текстилът е специално обработен да не задържа мазни петна, особено такива от плажни масла и кремове, да отблъсква вода и влага, и най-важното, да не образува мухъл и тъмни петна. Правилният избор на такъв текстил дава гаранция също, че изделията няма да променят цвета си. Текстилите за външна употреба имат регламентирана устойчивост на слънчева светлина и избеляване, определяна от скала от 1 до 8. Колкото по-висококачествени са, толкова повече те ще запазят свежия си външния вид и качество за по-дълъг период. В повечето случаи реномираните фирми дават 5 годишна гаранция за устойчивост на цветовете на тъканите на светлина.

След всичко изброено, нашата препоръка е използвате текстил, предназначен за външна употреба, за да се радвате по-продължително време на комфорта и предимствата, които дават тези специализирани материи, подложени на значително по-сериозно натоварване, сурови атмосферни условия и износване от техните интериорни събратя. За outdoor текстила важи с пълна сила максимата „Скъпото излиза по-евтино“.