Тайната на хубавия сън – добри матрак и подматрачна рамка

Марина Генова
„Маркетинг и Реклама”
Rossmari

Рано или късно на всеки от нас му се налага да смени леглото, на което спи, а заедно с него и матрака. Тогава несъмнено изплуват безброй въпроси, на които не всеки път получаваме отговор. Кой матрак е по-удобен? Задължително ли е да закупя и подматрачна рамка? Каква е ползата от подматрачната рамка? Коя подматрачна рамка е по-добра? Какви екстри могат да имат матракът и подматрачната рамка?

На въпроса „Кой матрак е най-добър?“ аз винаги отговарям – този, който ви е най-удобен. Всеки човек има различно усещане за комфорт, едни обичат да спят на по-твърдо, други на по-меко, а трети на нещо по средата. Точно поради тази причина днес на пазара има такова голямо разнообразие от различни модели матраци.

Тук идва ред на следващия от често задаваните въпроси „А подматрачна рамка трябва ли ми?“.

Матраците могат да бъдат еднолицеви и двулицеви. Еднолицевите са тези, които от едната страна имат твърда основа, която „ляга“ директно на конструкцията на леглото – тогава подматрачна рамка не е нужна. Двулицевите са тези, които нямат такава рамка и противно на всеобщото разбиране не са двулицеви само защото се въртят на двете страни, а са такива, защото работят и от двете страни. За тях е необходима подматрачна рамка. Функцията й да дава възможност на матрака да „диша“, е само опция, основно тя помага на матрака да работи правилно и от двете страни. Рамката поема тежестта и формата на тялото и по този начин дава останалите 50% от комфорта на матрака.

Подматрачните рамки са в няколко различни класа нисък, среден и висок. В ниския клас са подматраните рамки с по-малко на брой и по-широки ламели. Те не могат да копират формата на тялото така добре, както тези от средния и от високия клас, при които имаме повече на брой, по-тесни и съответно по-гъвкави ламели. Също така, независимо от класа си, подматрачните рамки могат да имат много и най-различни екстри – регулиране на твърдостта в зоната на кръста, механично повдигане на главата и/или краката, възможност за опция „ракла“, за да можете да използвате пространството под леглото, моторен механизъм за повдигане на главата и краката и други най-различни.

Всеки двулицев матрак има нужда от своята подматрачна рамка, за това не я пренебрегвайте. Ако искате наистина на постигнете уникален комфорт при съня, изберете подматрачна рамка, която да помогне на вашия матрак да постигне 100% от функциите си.

Rossmari предлага подматрачна рамка с регулиране на твърдостта в зоната на кръста
Rossmari предлага подматрачна рамка Plast Flex с моторен механизъм за повдигане на главата и краката