Варшавски дворец, повлиян от италианската класика

Mood Works студио за интериорен дизайн е специализирано за работа с най-взискателните клиенти в Полша и в чужбина. Дорота и Карина са завършили висше образование в Техническия университет в Познан. В продължение на повече от десет години те практикуват в областта на интериорния дизайн във Варшава. Студиото е специализирно в създаване на едни от най-добрите жилищни и търговски проекти, които се намират в най-престижните места в Полша и в чужбина. Любимата търговска тематика на студиото е мода. Портфолиото на Mood Works включва интериорен дизайн на водещи полски модни дизайнери и техните водещи магазини: Zien, Paprocki & Brzozowski, Lukasz Jemiol или Maciej Sieradzky. Като интердисциплинарни дизайнери, Дорота и Карина непрекъснато разширяват обхвата на своите дейности. Те високо оценяват опита по работата си по некомерсиални като участие в конкурс за основната изложба на Музея на Варшава или концепция за художествено изложение по темата за дизайн.

Интериор DOROTA KUC & KARINA SNUSZKA

Любимият на архитектите лайтмотив е изкуството, което често е отправна точка в процеса на проектиране и дизайн. Дорота и Карина обичат да работят с млади художници и са склонни да търсят възможности за включване на изкуството във всеки интериорен дизайн както за индивидуални, така и за корпоративни клиенти.

Запазената стара сграда във Варшава е разположена на разхитителниите, но и полезни 400 кв. м. Вдъхновението за дизайна на Palazzio, предложен от младите авторки на интериора, идва от любовта им към изкуството, чистите и красиви форми. Нещо, за което те разполагат с безспорни предпоставки от архитектурата на съхранения варшавски дворец. Предимство са високите тавани и запазените врати. Очаровани от тях, Дорота и Карина търсят еклектика, неподвластна на времето. Избират ограничена, неутрални цветове, балансирани с цвят, идващ от картини, аксесоари и цветя. Планират пространството елегантно и изтънчено, неподвластно на времето.

Дизайнът тръгва от обществения образ на входното антре, който е много внимателно проектиран, за да бъде приветлив и комфортен, също и впечатляващ, и стига до уюта и функционалността на интимните помещения. Независимо от предназначението си, всички стаи са уникално подобрени със селекция от иконометричен дизайн и изкуство, което е търговска марка на студиото. Тъй като проектът се отнася до интериорния дизайн, ключовите проблеми се свеждат и до правилно използване на най-добрите материали за изработка и избор на най-стойностните мебели и аксесоари, които завършват дизайна и го правят наистина уникален. Студиото използва емблематични италиански мебели от Poliform, Gervasoni и Antonio Lupi, а специалното осветление е на Catellani & Smith и Flos.

Извън естетическите проекции интериорът е съобразен с нуждите на семейство с деца. Затова и основната цел е да се постигне приятелско и непринудено пространство за семейството, като същевременно се запази луксозната визия и се стигне до най-съвършените финиши. В крайна сметка семейството е изключително доволно от ясното разделение на общите и личните пространства, в които всички се чувстват наистина комфортно и спокойно. Общо използваните зони като кухня, трапезария и дневна, са подредени така, че да бъдат приветливи и подходящи по мащаб както за по-големи събирания, така и за по-интимни семейни събития.

Снимки: Rafal Lipski
Текст: Василена Йовкова