Еклектичен и модерен обков с релеф

При избора на обков е изключително важно дали се монтира на нова или съществуваща врата и съответно с каква дръжка е била тя. Ако е била с шилд, е по-подходящо отново да се постави шилд, съобразен с размерите на предишния, тъй като при монтажа се правят дупки на вратата, които биха се виждали, ако новият обков е с по-малки размери.

Светла Божинова
управител
СВЕГО 99 ООД

В случай, че вратата е старинна има голямо разнообразие от размери и модели на дръжки с шилд. В тези случаи бравата не е от значение, тъй като се поръчва индивидуално, според желанието на клиента. Подходящи покрития за врати със старинна визия и антикварна стойност са старо злато и сребро, бронз или месинг.

Много практичен е изборът на модели с розетки – тогава бравата няма никакво значение. Този тип дръжки са се наложили през последните години. Като най-предпочитаните покритията тук са лъскав хром, графит, черно, инокс и матиран хром.

Белите дръжки също добиват популярност, особено за модели врати NO DOOR.

Добре е да се знае предварително, ако вратата е по-дебела от 4см, за да се предвиди по-дълъг квадрат за монтаж. При новите модели дръжки на OLIVARI, с тънка розетка се налага разпробиване на вратата с шаблон, тъй като механизмът е във вратата, а не в розетката.

Новост при обкова за врати са релефните покрития. Дръжките наистина добиват вид на бижута. Строги и минималистични като линия и форма, но с характерен релеф на покритието, дръжките стават подходящи за влагане в по-разнообразни и еклектични проекти.

Повече пищност в строга линия – това е изборът на дизайнерите на обков. Разнообразието от модели и покрития при обкова за врати е огромно. Клиентът винаги може да разчита на професионалния съвет на консултантите, които ще го обслужват.